Wist je dat in een ei de helft(!) van de eiwitten in de dooier (eigeel) zitten!?
Daarnaast bevat eigeel veel vitamines (K, A, D en E) en mineralen. Zonde dus om alleen het eiwit te gebruiken. Want ook voor je cholesterol is eigeel helemaal niet slecht gebleken.
Andere f-ei-tjes:
- Het wit van één ei (zo’n 38g) brengt ongeveer 4,0 gram eiwitten aan, de eidooier van één ei (ongeveer 22g) zo’n 3,8 gram.
- 2/3 van het vet in de dooier is onverzadigd! En de cholesterol in eieren heeft slechts een beperkte invloed heeft op de bloedcholesterol (in tegenstelling tot bijvoorbeeld transvetten).
- Kies bij voorkeur wel voor bio… (vanwege de voeding van de kip die jouw eitje heeft gelegd)
BATC Vakspecialist
LEEFSTIJL – VOEDING – ENERGIEVERDELING – GEDRAG
jouw oplossing, voor fysieke en mentale gezondheid & een optimaal functioneren