kom trainen bij Olympia fitness voor senioren

Jezelf gezond en fit voelen! Wie wil dat nou niet? Lichaamsbeweging is erg belangrijk op elke leeftijd. En misschien zelfs nog wel belangrijker als de leeftijd stijgt!

De Gezondheidsraad adviseert ouderen om wekelijks minimaal 150 minuten ‘matig intensief’ te bewegen. Bijvoorbeeld door 5 dagen per week een half uurtje te wandelen of fietsen. Dus het hoeft niet te gaan om hardlopen of intensief sporten, maar de hartslag zal wel licht moeten toenemen en dus hoger liggen dan de ‘rusthartslag’. Bij Olympia hebben wij diverse cardio- fitness apparatuur waarop je kunt zien hoe hoog de hartslag is.

Ook adviseert de Beweegrichtlijn ouderen om minimaal 2 keer per week enkele spier- en botversterkende activiteiten te doen. Dit hoeft geen intensieve krachttraining te zijn. Even 10 keer opstaan van een stoel uit zithouding is al spierversterkend. En de trap op- en aflopen is botversterkend. Tot slot worden balansoefeningen aanbevolen voor ouderen, zoals afwisselend op één been staan.

Veel van deze bewegingen komen terug in de groepslessen van Olympia, zoals de ‘Senioren Dans en Zumba les’, de ‘Senioren Fit’ les en de ‘Yogales’. Maar ook tijdens het vrij fitnessen bij Olympia kun je deze oefeningen doen, volledig afgestemd op het eigen niveau. En er is altijd begeleiding aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor slechts € 27,- per maand kun je als speciaal ‘senior’ (60+) lid meedoen aan diverse groepslessen en kun je onbeperkt vrij fitnessen. En bij Olympia is dat nog gezellig ook!

Onze grote groep sportieve leden met een hogere leeftijd is hier het levende bewijs van. Het maakt niet uit of je al jaren sportief bezig bent geweest, of weer wat aan een gezonde leefstijl wilt doen, of nooit hebt gesport of in een sportschool bent geweest en pas net begint. Het is zelfs aangetoond dat beginnen met bewegen het grootste gezondheidsvoordeel oplevert!

Het gaat erom dat je beweegt! Want lichaamsbeweging verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en hart- & vaatziekten, symptomen van depressie en botbreuken.

Je kunt de senioren fitness een week lang gratis uitproberen!

Dit is volledig vrijblijvend en je zit nergens aan vast.

Veel senioren ontmoeten elkaar in de ochtenduren (tussen 09:00 en 12:00 uur) bij ons op de sportschool en drinken gezamenlijk nog een kopje koffie of thee na het sporten. Maar je kunt ook kiezen voor een ander tijdstip of een rustiger moment op de dag. Het abonnement kent geen beperkingen, behalve de minimumleeftijd van 60+. Je kunt dus deelnemen aan elke gewenste groepsles op het lesrooster (houd wel rekening met de intensiteit van de diverse groepslessen).

Voor alle activiteiten en op elk moment van de dag is er persoonlijke begeleiding aanwezig. En wij adviseren graag over verschillende trainingsvormen met een lage blessure-kans.

een week vrijblijvend uitproberen?

vraag de gratis proefweek aan

Olympia Schiedam cardio fiets apparatuur